Naturalny korektor do twarzy (nowe opakowanie)

Naturalny korektor punktowy w sztyfcie idealnie maskuje cienie pod oczami i pokrywa wszelkie niedoskonałości skóry. Zawarte w nim naturalne składniki pielęgnują i nawilżają cerę oraz łagodzą podrażnienia. Korektor utrzymuje się wiele godzin oraz doskonale wtapia się w podkład. Ten naturalny Kosmetyk świetnie sprawdza się jako baza pod podkład, jest idealnym dopełnieniem naturalnego makijażu. Dostępny jest w 3 odcieniach. Waga 3gr. NOWE OPAKOWANIE to ta sama receptura ale większy komfort użycia!

29.00 zł

Zapewnij perfekcyjne krycie swojej skórze! Naturalny korektor punktowy skutecznie tuszuje niedoskonałości skóry takie jak: przebarwienia, rumień, cienie pod oczami, siniaki, blizny, trądzik, rozszerzone naczynka itp. Ponadto korektor do twarzy rozświetla skórę, pozostawiając ją w jednolitym i zdrowym, promiennym kolorycie.




       




WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓW:


Olej z nasion rącznika pospolitego wygładza, pielęgnuje i odżywia naskórek. Zawarte w olejach roślinnych Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe (NNKT) tworzą barierę ochronną oraz regenerują naskórek. Ponadto przeciwdziałają utracie wody, hamując w ten sposób procesy starzenia skóry. Masło shea pielęgnuje, przeciwdziała wysychaniu i koi podrażnioną skórę oraz przywraca jej elastyczność. Woski pszczeli i Candelilla pielęgnują, głęboko natłuszczają i regenerują oraz wygładzają naskórek.Witamina E wspomaga nawilżenie skóry oraz redukcję drobnych zmarszczek. Ten skuteczny, naturalny antyoksydant, neutralizuje działanie stresu, zanieczyszczeń, promieni słonecznych oraz innych szkodliwych czynników. W korektorach do twarzy znajdują się naturalne barwniki – mineralne pigmenty: biały, czarny, żółty i czerwony, które nadają korektorom odpowiedni odcień. Ten naturalny Kosmetyk nie zawiera glutenu i parabenów oraz nie jest testowany na zwierzętach.




SKŁAD:


Ricinus Communis Seed Oil Olej z nasion rącznika pospolitego (olej rycynowy)
Capric Triglyceride Uwodornione glicerydy z oleju kokosowego
Hydrogenated Vegetable Oil Uwodorniony olej roślinny
Butyrospermum Parkii Masło shea
Candelilla Cera Wosk Candelilla
Copernicia Cerifera Cera Wosk Carnauba
Cera Alba Wosk pszczeli
Hydrogenated Coco Glycerides Uwodorniona mieszanina monoglicerydów oleju kokosowego
Mica Mika
Hydrogenated Palm Glycerides Nasycony olej z pestek palmy olejowej
Tocopheryl Acetate Witamina E
C.I. 77891 Mineralny biały pigment (41, 42, 43)
C.I. 77499 Mineralny czarny pigment (41, 42, 43)
C.I. 77492 Mineralny żółty pigment (41, 42, 43)
C.I. 77491 Mineralny czerwony pigment (41, 42, 43)