« wróć na listę

Naturalny Cień do Powiek w kredce

Cień do powiek w kredce Felicea to naturalny kosmetyk do makijażu — łatwy w aplikacji również dla mniej wprawionej ręki. Naturalne cienie do powiek nie osypują się za sprawą lekkiej i kremowej konsystencji. Sprawiają, że oczy zyskują lekkość, a delikatny połysk odżywia skórę i dodaje jej blasku. Ten naturalny kosmetyk idealnie nadaje się do makijażu skóry suchej i podrażnionej. Naturalny cień do powiek w kredce dostępny jest w 6 kolorach. Waga 3gr.

24.00 zł

Nie lubisz osypujących się cieni? Wybierz cienie do powiek w kredce, które powstały z naturalnych składników. To wygodny i poręczny kosmetyk, który w kilka chwil pozwoli Ci wykonać odpowiedni naturalny makijaż. Ten naturalny kosmetyk możesz użyć, by podkreślić oczy lub pokryć całą powierzchnię powieki.




       




WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓW:


Praktyczna kredka, która kryje w sobie naturalny cień do powiek powstała z surowców pochodzenia naturalnego, takich jak: olej z nasion rącznika pospolitego, wosk Candelilla, wosk pszczeli, mika oraz witamina E. To właśnie dzięki nim naturalne cienie w kredce są wyśmienitym pomocnikiem pozwalającym szybko nałożyć makijaż. Olej z nasion rącznika pospolitego, wosk Candelilla i wosk pszczeli regenerują, odżywiają, pielęgnują oraz wygładzają i natłuszczają. Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe w połączeniu ze skwalanem pochodzącym z oliwy z oliwek regenerują naskórek oraz tworzą barierę ochronną, dzięki której zapobiegają utracie wody i hamują procesy starzenia skóry. Naturalny antyutleniacz w postaci witaminy E koi i regeneruje. Krzemionka pochłania wilgoć i sebum, a w efekcie matuje skórę powiek. Mineralna mika nadaje naturalnym cieniom do powiek w kredce subtelny, perłowy połysk. Ten naturalny Kosmetyk nie zawiera glutenu i parabenów oraz nie jest testowany na zwierzętach.




SKŁAD:


Ricinus Communis Seed Oil Olej z nasion rącznika pospolitego (olej rycynowy)
Hydrogenated Palm Glycerides Nasycony olej z pestek palmy olejowej
Capric Triglyceride Olej z oczyszczonych kwasów tłuszczowych oleju kokosowego
Cera Alba Wosk pszczeli
Candelilla Cera Wosk Candelilla
Copernicia Cerifera Cera Wosk Carnauba
Squalane Skwalan z oliwy z oliwek
Hydrogenated Coco-Glycerides Nasycony olej kokosowy.
Hydrogenated Vegetable Oil Uwodorniony olej palmowo kokosowy.
Talc Talk
Tocopheryl Acetate Witamina E
Silica Krzemionka
Mica Mika
C.I.77891 Biały pigment mineralny (51,52,  53, 54, 55, 56)
C.I. 77491 Czerwony pigment mineralny (53, 55, 56)
C.I. 77492 Żółty pigment mineralny (53, 55, 56)
C.I. 77499 Czarny pigment mineralny (52, 53, 55, 56)
C.I. 77007 Niebieski pigment (54, 56)
C.I. 15850 Czerwony pigment (54)